пʼятниця, 13 листопада 2015 05:45

Підірвали шість багатоповерхівок

У британському місті Ґлазґо підірвали шість багатоповерхівок. Їх звели більш як півстоліття тому. Влада столиці заявила, що будинки по­збавлені архітектурного смаку і псують ландшафт. Понад 1 тис. родин переселили.

— Боюся, що вибухи можуть вплинути на фундаменти наших, — каже 51-річна Ізабель Уест, мешканка сусідньої багатоповерхівки. — Я не сумуватиму за ними. Ностальгію відчуватимуть ті, хто тут колись жив.

У двох будівлях вціліли верхні поверхи. Вибух зруйнував два нижні.

Вісім блоків "Ред Роад" збудували з 1964 по 1969 роки. У ті часи ці будівлі були найвищими в Європі, мали вирішити житлові проблеми Ґлазґо. Але пізніше вони отримали негативну репутацію через вандалізм та наркозалежних, які оселилися там.

— Ці квартири стали символом невдач, що пов'язані з висотним експериментом міста, — каже професор соціології Лінн Абрамс. — Тепер вони асоціюються з ізоляцією та злочинністю. Проте для когось зруйновані будинки були домівкою.

Зараз ви читаєте новину «Підірвали шість багатоповерхівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі