четвер, 26 лютого 2009 20:27

Під час карнавалу президент Бразилії розкидав презервативи
6

Представниця школи самби Манкейра відкриває карнавал
Фото: фото: REUTERS/Sergio Moraes
На другий день карнавалу виступали дитячі школи самби
Представники школи Сальк’єро традиційно вбираються у костюми диких тварин
На свято запросили артисток із французького кабаре ”Мулен Руж”. Вони влаштували цілу виставу. На завершення танцівниці виконали канкан з елементами самби
Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва з дружиною Марізою був присутній на карнавалі. Зі свого місця він розкидав презервативи, аби бразильці не забували про безпеку сексу

Цьогорічний карнавал у бразильському місті Ріо-де-Жанейро назвали найскромнішим за всю історію свята. Через економічну кризу 12 шкіл самби отримали на підготовку на $5 млн менше ніж торік.

Утім, на цей карнавал до Ріо приїхало більше людей, ніж минулого разу. Переважно це бразильці. Через кризу місцеві менше подорожують світом. Поїздка на карнавал виявилася дешевшою за відпустку за кордоном.

За змаганнями найкращих танцювальних шкіл спостерігали майже 100 тис. людей. Серед них був і президент Бразилії 63-річний Луїс Інасіо Лула да Сілва. Він відвідав свято уперше з 2003 року, відколи став главою держави. Політик розкидав із трибуни презервативи. На прес-конференції перед шоу він розповів про нову урядову програму боротьби зі СНІДом і нагадав, що навіть палке кохання має бути безпечним.

Королева бразильського карнавалу, найкраща танцівниця країни Вівіан Кастро зробила на правому стегні портрет президента США Барака Обами, а на лівому — зображення да Сілви. На животі написала "продається". У такий спосіб Вівіан намагалася привернути увагу до того, що бразильський уряд продає найкращі природні ресурси Америці.

Кульмінацією цьогорічного самба-параду став виступ танцівників із французького кабаре "Мулен Руж". Організатори запросили їх як почесних учасниць. Француженки виконали традиційний танок канкан з елементами самби.

— Це як футбол, тільки з оголеними дівчатами, — ділиться враженнями турист із Росії Олександр Кугушев, 27 років. — Просто казка!

Зараз ви читаєте новину «Під час карнавалу президент Бразилії розкидав презервативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі