середа, 24 грудня 2008 18:44

Перший мільйонер Росії мешкає в будинку без електрики

  Російський бізнесмен Герман Стерлігов із дружиною Оленою та п’ятьма дітьми — донькою Пелагеєю й синами Міхеєм, Арсенієм, Сергієм і Пантелеймоном — живе в лісі
Російський бізнесмен Герман Стерлігов із дружиною Оленою та п’ятьма дітьми — донькою Пелагеєю й синами Міхеєм, Арсенієм, Сергієм і Пантелеймоном — живе в лісі

41-річний Герман Стерлігов на початку 1990-х був найбагатшою людиною Росії. Став першим офіційним доларовим мільйонером країни відразу після розпаду СРСР. Нині з дружиною та п'ятьма дітьми живе в лісі у Смоленській області. У його невеликому будинку немає ані електрики, ані газу.

1990 року Стерлігов заснував першу в Росії біржу. Назвав її "Аліса" на честь своєї собаки. Бізнесмен мешкав у престижному московському районі Рубльовка. Мав будинки на Лазурному узбережжі Франції, Лондоні та Нью-Йорку. Однак 2004 року він збанкрутів — довелося продати свій бізнес і маєтки.

— Нині я згадую минуле життя як страшний сон. Ніби це  й не зі мною було. Ось тут — справжнє життя. А там було рабство, поклоніння грошам, понтам та хтивості, — каже бізнесмен.

Лісний будинок Стерлігових поділений на чоловічу та жіночу половини. Сини бізнесмена сплять на пічці.  Герман сам читає їм казки. Каже, що малі слухаються тільки його, бо самотужки приймав у дружини пологи, коли народжувалися два молодші сини.

Гроші Герман заробляє на продажу м'яса. Коли кошти закінчуються, він ріже барана або вівцю. Продає за 500 рублів за кілограм. Говорить, купують переважно знайомі з Рубльовки.

Зараз ви читаєте новину «Перший мільйонер Росії мешкає в будинку без електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі