середа, 02 лютого 2011 06:00

Пауля поховали в пам'ятнику

Автор: фото: REUTERS Alex Domanski
  Фотографи знімають пам’ятник Паулю
Фотографи знімають пам’ятник Паулю

У четвер в океанаріумі "Центр морського життя" німецького міста Обергаузен відкрили пам'ятник восьминогу-віщуну Паулю. Він прославився тим, що під час Кубка світу з футболу, що проходив торік у ПАР, угадав результати всіх матчів за участю Німеччини, а також перемогу Іспанії над Нідерландами у фіналі.

Пам'ятник заввишки 1,8 м у вигляді м'яча стоїть на квадратній чорній підставці. Зверху — збільшена фігура восьминога, усередині неї золота скринька ручної роботи з прахом Пауля. М'яч розмальований у кольори національних прапорів збірних, що брали участь у минулорічному Мундіалі. Навколо меморіалу стенди з вирізками газетних статей про восьминога. Також у "куточку Пауля" виставили урни, в яких віщун робив свої прогнози.

— Восьминогом захоплювалися люди з усіх континентів. Його щиро любили, надсилали подарунки. Зараз Пауля бракує, всі сумують за ним. Про нього говорять більше, ніж про Кубок, — коментує менеджер океанаріуму Стефан Порволл.

Головоногий помер уві сні в жовтні 2010-го у віці 2,5 року. Його посмертно нагородили премією "Дафта Евордс". Цю нагороду британці присуджують за найбільш незвичайні історії року, що минає. За життя Пауль отримав громадянство Тоскани.

Зараз ви читаєте новину «Пауля поховали в пам'ятнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі