вівторок, 21 серпня 2007 18:39

Пасажири евакуювалися за кілька хвилин до вибуху

Автор: фото: REUTERS/Shuho Watanabe
  Пасажири тікають від літака, що почав диміти відразу після посадки в аеропорту японського міста Наха і вибухнув, коли всі залишили його борт
Пасажири тікають від літака, що почав диміти відразу після посадки в аеропорту японського міста Наха і вибухнув, коли всі залишили його борт

"Боїнг 737-800" компанії "Китайські авіалінії" у понеділок виконував черговий рейс зі столиці Тайваню Тайбей до міста Наха на японському острові Окінава. На борту перебувало 165 осіб: 157 пасажирів та вісім членів екіпажу. Під час посадки все йшло нормально, аж поки літак не зупинився біля терміналу. Тоді пасажири помітили, що правий двигун почав диміти.

— Ми вже готувалися залишити борт літака, коли помітили дим, — говорить пасажир на прізвище Тамура. — Тоді виникла паніка.

Усередині літака був справжній хаос. Люди хотіли якнайшвидше дістатися назовні, тому кричали й штовхалися. Коли всі 165 людей опинилися на вулиці, пролунав перший вибух.

— Евакуація тривала близько 90 секунд, — розповідає один із пасажирів. — Коли я біг у напрямку терміналу, почув сильний вибух. До того я навіть не здогадувався, що все буде настільки серйозно.

Пожежники намагалися загасити вогонь відразу ж після першого вибуху. Але за ним  пролунали ще два. Корпус літака було повністю зруйновано. Пожежу ліквідували за годину.

Жоден пасажир та члени екіпажу літака не постраждали. Семирічну дівчинку та 50-річного чоловіка доправили в лікарню після пережитого шоку.

Чому загорівся літак, поки що невідомо. За попередніми даними, пожежа могла статися через витік палива з правого двигуна. Про це повідомив офіційний представник міністерства транспорту Японії Фуміо Ясукава.

За 13 років це четверта аварія літака "Китайських авіаліній". У них загинуло близько 450 людей.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири евакуювалися за кілька хвилин до вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі