понеділок, 01 вересня 2008 16:59

Папа Римський обурився через жабу

В італійському місті Больцано через скульптуру німця Мартіна Кіппенбергера "Уперед ногами" зчинився скандал. Експонат, виставлений у місцевому музеї сучасного мистецтва, представляє собою розіп"яту жабу. В одній руці земноводне тримає пивну кружку, а в іншій — яйце. Папа Римський Бенедикт XVI назвав скульптуру блюзнірською.

"Ця амфібія ранила релігійні почуття багатьох людей", — ідеться в листі з Ватикану до   голови місцевої ради Франца Паля. Паль так перейнявся долею скульптури, що два тижні тому вирішив голодувати, доки її не знімуть. Минулих вихідних політика забрали до лікарні через виснаження.

Директор музею Летіція Регалья відмовляється забирати скульптуру з виставки.

— Вона висітиме, навіть якщо мені доведеться особисто прибити її ще кількома цвяхами, — каже мистецтвознавець.

Вона вказує, що ще два місяці тому чиновники не мали нічого проти розп"ятого жабеняти. Причина їхнього занепокоєння в тому, що найближчим часом до сусіднього з Больцано Південного Тиролю має приїхати Папа Римський. Тож чиновники просто хочуть вислужитися перед Ватиканом і місцевими католиками.

Музей сучасного мистецтва Больцано не вперше критикують. 2006 року тут виставили унітаз, з якого лунав італійський гімн. Знадобилася спеціальна комісія з поважних жителів міста, аби встановити, що скульптура не ображає національну гідність.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський обурився через жабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі