четвер, 10 травня 2007 18:12

Палестинський Міккі Маус учить користуватися гранатами

На палестинському телебаченні з"явилася нова передача для дітей "Завтрашні піонери". Її ведучі — дівчинка і мишка, дуже схожа на голлівудського Міккі Мауса. Проте звати її Фарфур (в перекладі це означає "метелик"). Кожної п"ятниці пара розповідає про те, як користуватися автоматами Калашникова та гранатами. Глядачам пояснюють, що їхніми ворогами є американці та ізраїльтяни. Привчають також молитися п"ять разів на день.

— О Єрусалим, ми вже йдемо. О Єрусалим, прийшов час смерті, — каже мишка в одній із передач. — Ми ніколи не здамося ворогам, ми будемо солдатами Всевишнього. Цього нас учить Палестина.

— Я нагадую, що палестинські в"язні — це наша турбота, — говорить дівчинка, замотана у шаль. — У день воскресіння Аллах запитає нас, що ми зробили для їхнього визволення.

Ізраїльська влада засудила передачу. Фарфур прищеплює дітям ненависть до США та Ізраїлю і закликає до тероризму, кажуть чиновники. Ведучі шоу конкретно називають імена ворогів нації: президента США Джорджа Буша, першого секретаря Кондолізу Райс, прем"єр-міністра Ізраїлю Ехуда Ольмерта.

— У тому, що молодому поколінню нав"язують ненависть до інших націй, немає нічого смішного, — говорить урядовець Девід Бейкер.

Палестинський міністр інформації заявив, що ідея використати мультиплікаційного героя для політичної боротьби була помилковою. Уряд попросив телеканал змінити формат передачі.

Зараз ви читаєте новину «Палестинський Міккі Маус учить користуватися гранатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі