четвер, 12 червня 2008 19:06

Олімпійським туристам заборонять плюватися

У Китаї комітет Олімпійських ігор видав пам"ятку для туристів, які в серпні приїдуть до Пекіна на Олімпіаду.

На дев"яти сторінках розписані правила для приїжджих. Китайська влада попереджає, що наявність квитків на Ігри не гарантуватиме отримання візи. У країну не пускатимуть людей із інфекційними хворобами, зокрема хворих на туберкульоз.

Протягом перших 24 годин на території КНР туристи мають обов"язково зареєструватися. Іноземці повинні мати при собі паспорт щоразу, коли виходитимуть на вулицю.

Особливу увагу комітет приділяє правилам поведінки. Так, забороняється плювати на вулиці. Для цього олімпійські волонтери видаватимуть туристам спеціальні пакетики. Не можна також проводити демонстрації, спати в парках, на вулицях або вокзалах. У путівнику також попереджають, що всі бари, караоке й інші розважальні заклади закриваються до другої ночі.

Відкриття Олімпійських ігор відбудеться 24 серпня.

За останні 15 років у Китаї понад 4 тис. дітей назвали Аоюнь — у перекладі з китайської "Олімпійські ігри". Більш як 90% Аоюнів — хлопчики. Першу дитину з таким ім"ям зареєстрували 1992 року. Після того, як 2002-го Китай обрали місцем проведення літніх Олімпійських ігор, у країні з"явилося понад 500 Аоюнів.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійським туристам заборонять плюватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі