вівторок, 04 грудня 2007 17:27

Ольга Мегова слідкувала за долею майбутнього чоловіка в новинах

Автор: фото: REUTERS/stoyan nenov
  37-річний палестинський медик Ашраф Алхажу і 30-річна Ольга Мегова з Болгарії одружилися через п’ять місяців після його виходу з в’язниці
37-річний палестинський медик Ашраф Алхажу і 30-річна Ольга Мегова з Болгарії одружилися через п’ять місяців після його виходу з в’язниці

У суботу 37-річний палестинський медик Ашраф Алхажу одружився з Ольгою Меговою, 30 років, інженером із Болгарії. Вони познайомилися через тиждень після того, як Ашрафа звільнили з лівійської тюрми, де він провів вісім років.

Разом із п"ятьма болгарськими медсестрами палестинця звинуватили в тому, що вони навмисно заразили ВІЛ 427 лівійських дітей. Медперсонал кілька разів засуджували до страти. Та їх вдалося звільнити за сприяння болгарського та французького урядів. Тоді Алхажу надали болгарське громадянство.

За долею лікарів Ольга Мегова слідкувала за новинами, особливо співчуваючи Ашрафу.

Коли в липні він прибув до Болгарії, їх познайомили друзі. Вони знали, що Ользі вже давно подобався Ашраф. Обоє одразу закохалися.

— Це було якесь внутрішнє почуття, одразу як ми познайомилися. У першу зустріч ми гуляли Софією протягом трьох годин. Відчували, що знаємо одне одного багато років, — розповідає Алхажу.

Невдовзі він поїхав до Нідерландів, де живуть його родичі. А через два тижні після першої зустрічі освідчився Ользі в коханні.

— Я відчував, що мені її бракує, і купив обручку, — розповідає Ашраф. — Вона зустріла мене в аеропорту. Я подарував їй троянду й освідчився. Ольга погодилася стати моєю дружиною.

Ашраф хоче продовжити медичну кар"єру. Однак нині він зайнятий кампанією проти лівійського уряду. Чоловік розповів про жахливі умови в шпиталі, де він працював із болгарськими медсестрами:

— Нам не було чим стерилізувати медичне обладнання. Доводилося одними ножицями перерізати пуповину десяткам новонароджених.

Медик стверджує, що в тюрмі його катували, аби змусити підписати свідчення проти себе. Били електрошоком по геніталіях. Тричі йому вводили якусь речовину. Казали, що це ВІЛ. Те саме робили і з медсестрами. Утім, аналізи показали, що всі люди здорові.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Мегова слідкувала за долею майбутнього чоловіка в новинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі