Ексклюзиви
пʼятниця, 04 січня 2013 06:30

Облита кислотою дівчина виграла у "Перший мільйон"

27-річна Соналі Мукерджі зі столиці Індії Нью-Делі стала переможницею місцевого варіанту шоу "Перший мільйон". Вона виграла джек-пот 2,5 млн рупій, це 360 тис. грн. Витратить їх на пластичну хірургію. 10 років тому залицяльник, якому Соналі відмовила, з друзями облив їй обличчя рідиною для роз'їдання іржі. Мукерджі залишилася спотворена, частково сліпа і глуха.

— Соналі відмовили у правосудді. Тоді вона публічно попросила позбавити її життя. Відмовили й у цьому, бо евтаназія заборонена, проте вона не хоче сидіти і мовчки страждати, — каже Амітаб Баччан, ведучий "Першого мільйона". — Нація захоплюється її мужністю та водночас схиляє голову від сорому за цей ниций злочин.

Мукерджі була студенткою соціології у рідному місті Дханбад на сході країни. Після сварки залицяльник із друзями зламав замок у її будинку й облив Соналі кислотою у ліжку, коли та спала. Нападники просиділи у в'язниці лише чотири місяці. Потім усі вийшли під заставу. Після того ще й погрожували жертві. Та пережила 22 операції. Родина продала земельну ділянку і материні коштовності, щоб їх оплатити. Згодом сім'я була змушена тікати з міста.

Жодної допомоги від держави Мукерджі не отримали. Соналі навіть погрожувала накласти на себе руки, якщо влада не візьме на себе хоча б частину вартості її лікування. Каже, щоб обличчя виглядало "хоча б трохи схоже на людське", потрібні ще мільйони рупій. Родина їх не має.

Індія — одне з найгірших місць для жінок у світі, згідно з даними благодійної організації "Томас Ройтерс Фаундейшн". Кількість нападів на жінок із кислотою там постійно зростає. Переважно вони трапляються після невдалих залицянь чи відмови вийти заміж. У грудні країну сколихнули акції протесту після групового зґвалтування та побиття студентки в автобусі у Нью-Делі.

Зараз ви читаєте новину «Облита кислотою дівчина виграла у "Перший мільйон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути