середа, 19 грудня 2007 17:34

Нью-йоркські мільйонери тримали двох рабів

Нью-йоркські мільйонери тримали двох рабів

Подружжя мільйонерів із Нью-Йорка засудили до 40 років ув"язнення за те, що вони перетворили на рабів двох індонезійок. Жінки приїхали до них працювати покоївками.

Махендер Сабнані, 51 рік, та його дружина Варша, 45 років, володіють великим бізнесом із продажу парфумів. Варша народилася в Індонезії, потім переїхала до США. 2002 року вона попросила друзів знайти в Індонезії двох жінок, які погодилися б працювати у Нью-Йорку.

Саміра та Енун прибули до США за робочою візою. Приїхали до будинку Сабнані. Махендер одразу забрав у них паспорти й заборонив залишати дім. Бізнесмен пообіцяв платити жінкам по $200 на місяць, але обманув. Лише одного разу відправив $100 доньці однієї з них в Індонезію.

Прислужниць били за найменшу провину. Якщо вони не могли чогось знайти, Варша примушувала їх приймати крижаний душ протягом трьох годин або маршувати сходами. Якось Енун довелося зробити це 150 разів поспіль. Жінки спали на підлозі в кухні, працювали з четвертої ранку до першої ночі.

Їм майже не давали їсти. Тому Саміра та Енун діставали об"їдки зі смітника. Жінки не знали жодного слова англійською. У випадку втечі Махендер погрожував знайти та вбити їх.

Зрештою за провину Варша порізала ножем шкіру за вухами Саміри. Тоді вона наважилася втекти. Жінку знайшла поліція. Її доправили до лікарні. У Саміри були порізи та синці на обличчі, руках, шиї, грудях, спині. Коли поліцейські обшукали дім Сабнані, в підвалі знайшли Енун.

На суді адвокат подружжя стверджував, що Варша ніколи не била покоївок. Мовляв, вони займалися відьомством і покалічилися. На час суду Сабнані випустили з-під арешту під заставу в $3,5 млн. Подружжя має чотирьох дітей. Старші доньки навчаються в університеті іншого міста, молодший син та донька живуть із батьками.

Зараз ви читаєте новину «Нью-йоркські мільйонери тримали двох рабів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі