понеділок, 25 лютого 2008 17:00

Німецькі заручники платитимуть за визволення

Вищий апеляційний суд у столиці Німеччини Берліні минулого четверга постановив, що колишні заручники мають повернути державі витрати за їх визволення. Це стосується громадян Німеччини, які потрапили в полон за кордоном.

Таке рішення прийняли у зв"язку зі справою психотерапевта з міста Бремен Райнхільт Вайґель. Під час екскурсії до стародавнього міста Сьюдад Пердіда на півночі Колумбії її та шістьох інших туристів захопили повстанці.

Після десяти тижнів у колумбійських джунглях Вайґель та іспанку Х"юган Екстеберрія знайшли і забрали на гелікоптері. Коли жінка повернулася додому, вона отримала чек від Міністерства внутрішніх справ Німеччини на $19 тис. (95 тис. грн) за політ на гелікоптері.

Жінка подала до суду. Спочатку винесли рішення на її користь. Проте міністерство подало апеляцію до суду вищої інстанції і перемогло.

За німецькими законами держава повинна допомагати своїм громадянам за кордоном, якщо вони того потребують. Проте суд постановив, що після їх повернення МЗС має право вимагати компенсації витрат.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі заручники платитимуть за визволення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі