пʼятниця, 30 травня 2008 17:04

Нігерійка через півтора року повернулася з аеропорту додому

Нігерійка 31-річна Елізабет повернулася на батьківщину з московського аеропорту "Шереметьєво-2". Там вона провела 20 місяців без документів.

Отримати їх і дістатися дому жінці допомогла Міжнародна міграційна служба. До неї звернувся менеджер із Польщі та кілька підприємців з інших країн. Вони познайомилися з Елізабет в аеропорту. Люди писали та телефонували до правозахисних організацій світу, доки одна з них не погодилася допомогти нігерійці. Пасажири купили їй квиток до Лагоса, одного з найбільших міст Нігерії.

— Вона одразу мені здалася хорошою людиною, — розповідає Марчін Остаховський, менеджер із Польщі. — Була скромна, трохи боязлива, не все розповідала. Було видно, як їй важко і як вона переживає.

Елізабет прилетіла до Москви з Німеччини. Робила тут пересадку на рейс до Сирії. Там збиралася працювати в ресторані чоловіка на ім"я Хассан Алі. Із ним познайомилася в Німеччині. У Москві він узяв паспорт жінки і зник. Прізвища Елізабет не знайшли в базі даних пасажирів і не випускали з терміналу. Повернутися додому без паспорта вона також не могла. Жінка жила на милостиню пасажирів. Спала на підлозі, милася в туалеті.

— Я стомлена, але щаслива, — розповідає нігерійка. — Перше, що я зроблю, це поїм егусі — супу з дині та помідорів. Скучила за цією стравою в Москві. Потім придбаю мобільний і подзвоню усім, хто допомагав мені. Безмежно вдячна цим людям.

Деякий час Елізабет житиме в будинку одного з працівників служби, яка їй допомогла.

— Хочу поїхати до мого рідного міста Бенін і влаштуватися там на роботу, — каже нігерійка. — Але доведеться трохи зачекати. З моєю історією знайти роботу буде нелегко. Я побувала в пеклі.

Зараз ви читаєте новину «Нігерійка через півтора року повернулася з аеропорту додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі