понеділок, 05 березня 2007 15:41

Незаміжні американки б"ються за дешеві весільні сукні

Автор: фото: REUTERS/Meredith Davenport
  Молоді американки приміряють весільні сукні в магазині ”Філен” у Нью-Йорку. Більше тисячі дизайнерських моделей там виставили за ціною 249 доларів
Молоді американки приміряють весільні сукні в магазині ”Філен” у Нью-Йорку. Більше тисячі дизайнерських моделей там виставили за ціною 249 доларів

Раз на півроку сотні незаміжніх дівчат та жінок вишиковуються в черги перед магазинами одягу "Філен" у США. Вони вриваються туди, як тільки відчиняються двері, та хапають усе, що трапляється під руку. Зазвичай ані розмір, ані колір значення не мають.

Так уже 60 років проходять традиційні розпродажі весільного вбрання. Цього року їх проводили у чотирьох містах: Бостоні, Нью-Йорку, Атланті та Колумбусі. Більше тисячі дизайнерських суконь виставили за ціною $249.

Деякі дівчата приходили у шоломах. Інші брали з собою по кілька подруг. Ті хапали кілька нарядів одразу, допомагали вибрати, приміряти, а також захищали від суперниць. Багато клієнток навіть не заручені, однак все одно воюють за плаття.

27-річна Сінді Лаупер на розпродажі шукала сукню для молодшої сестри, яка незабаром виходить заміж.

— Свого часу я собі на весілля тут брала одяг, — розповідає вона. — Однак цього року боротьба була жорстокою. Іноді дівчата просто звіріли. До крамниці йшли у яскравих речах, щоб не загубитися в натовпі.

Ані розмір, ані колір значення не мають

Під вбрання більшість удома надягає бікіні — бо можна роздягнутися ще біля порога і якнайшвидше розпочати примірку.

У США розпродажі "Філен" називають "забігом наречених". Без покупки з крамниці мало хто виходить. Не лякає молодих американок навіть те, що, за умовами, повертати придбаний товар не можна.

Зараз ви читаєте новину «Незаміжні американки б"ються за дешеві весільні сукні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі