четвер, 26 червня 2008 20:12

Невизнані країни розіграють кубок із футболу

7–13 липня п"ять чоловічих і дві жіночі збірні з країн, яких не визнає ані ООН, ані ФІФА, гратимуть за звання чемпіонів світу з футболу. Змагання відбудуться неподалік Полярного кола, в самопроголошеній державі Сапмі.

У першому матчі зустрінуться господарі чемпіонату та представники Іракського Курдистану. Потім до боротьби приєднаються команди Ассирії (невизнана територія на кордоні Іраку та Ірану), Паданії (Північна Італія) та Провансу (південь Франції). Серед жінок змагатимуться жительки Сапмі та Курдистану.

Заявки на участь подали вдвічі більше збірних, однак у багатьох гравців виникли проблеми з оформленням віз. Тому вони не приїхали.

Чемпіонат улаштувала Рада Нових Федерацій. До неї належать 28 країн. Зокрема Монако, Тибет, Занзібар, Циганська Федерація, Рієка (місто у Хорватії, що намагається проголосити незалежність 15 років).

Змагання проводитимуть удруге. Перша гра відбулася в Окситанії, на півдні Франції. Фінальний матч, у якому зустрілися Сапмі та Монако, завершився з рахунком 21:1.

Деякі члени Ради не можуть набрати до своїх збірних достатньої кількості гравців. Зокрема, острівна держава Сіленд, що розташована на старій нафтодобувній платформі за 10 км од британського узбережжя у Північному морі. Цій країні дозволили в наступному чемпіонаті виставити на захист свого прапору датський напівпрофесійний клуб "Вестб"єрґ".

Зараз ви читаєте новину «Невизнані країни розіграють кубок із футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі