вівторок, 24 липня 2007 18:12

Недобудований хмарочос став найвищим у світі

  Найвищий хмарочос у світі ще будують. Конструктори не кажуть остаточної його висоти. Однак ходять чутки, що вона сягне щонайменше 800 метрів
Найвищий хмарочос у світі ще будують. Конструктори не кажуть остаточної його висоти. Однак ходять чутки, що вона сягне щонайменше 800 метрів

2004 року американський архітектор Едріан Сміт пообіцяв, що спроектований ним хмарочос Бурж Дубай після завершення будівництва стане найвищою спорудою у світі.

Будівельні роботи ще в самому розпалі, а хмарочос у найбільшому місті Об"єднаних Арабських Еміратів Дубаї вже обійшов усіх своїх конкурентів. 21 липня керівники проекту заявили, що Бурж Дубай має 512 м заввишки. Це робить його вищим, ніж тайванський хмарочос Тайбей 101, який до того вважався рекордсменом.

Фінальну висоту Бурж Дубай досі тримають у секреті. Керівники будівництва побоюються конкуренції. За 30 км від Бурж Дубаю будується інша вежа — Аль Бурж. Вона, начебто, може стати навіть вищою.

Вважається, що хмарочос Бурж Дубай матиме щонайменше 800 м висоти. Будівля з фундаментом у два квадратні кілометри міститиме дев"ять готелів, 400 розкішних квартир, парк відпочинку і численні офіси.

Нещодавно навколо будівництва Бурж Дубаю розгорівся скандал. Стало відомо, що робітники отримують мізерну зарплатню — $2–4 на день. При цьому сам проект уже зараз коштує інвесторам $20 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Недобудований хмарочос став найвищим у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі