четвер, 21 січня 2021 00:31

Навального судили у відділку поліції

У неділю російського опозиціонера 44-річного Олексія Навального затримали на паспортному контролі в московському аеропорту "Шерємєтьєво".

Суд провели у відділку поліції 18 січня. Адвокатці Ользі Михайловій повідомили про засідання за кілька хвилин до початку. Вона з другим захисником намагалася потрапити до Навального всю ніч напередодні. Їм казали, що він спить. Після суду політика відправили в слідчий ізолятор до 15 лютого.

Шість років тому Олексія та Олега Навальних засудили до трьох із половиною років за звинуваченням у шахрайстві. Олексій отримав умовний термін, його брат — реальний. Слідство стверджувало, що Навальні переконали косметичну компанію "Ів Роше" укласти невигідний контракт. Фірма від будь-яких претензій відмовлялася і звинувачень не висувала. Європейський суд з прав людини визнав вирок несправедливим. Навальним виплатили компенсацію, але покарання не скасували. Зараз Олексія затримали за старим звинуваченням. Мовляв, не виконував зобов'язання як умовно засуджений. Прокурор вимагає замінити умовні 3,5 року на реальний термін.

Держдепартамент США засудив затримання. До вимог негайно випустити опозиціонера приєдналися Австрія, Італія, Чехія, Польща, Естонія, Латвія і Литва. Закликають Євросоюз запровадити санкції проти влади Росії.

Навальний повертався у РФ після п'яти місяців лікування в Німеччині. Його намагалася вбити російська ФСБ торік наприкінці серпня нервово-паралітичною речовиною "Новичок". У своєму отруєнні звинуватив російську владу, а замовником вважає Володимира Путіна. У Кремлі це заперечують.

Зараз ви читаєте новину «Навального судили у відділку поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі