неділя, 19 серпня 2007 15:49

Нащадки людоїдів вибачилися за предків

На острові Нова Британія, що входить до складу Папуа-Нової Гвінеї, нащадки людоїдів вибачилися за те, що вчинили їхні предки 129 років тому. Вони з"їли чотирьох місіонерів із Фіджі, які приїхали поширювати християнство за три роки до того.

Джордж Браун, керівник місіонерів, після цього наказав спалити кілька сіл тубільців, а їх жителів повбивати. Дії Брауна викликали обурення церкви. Проте після розслідування британських слідчих Брауна визнали невинним.

Конфлікт залишався невирішеним весь цей час. Минулого четверга відбулася урочиста церемонія, на якій офіційний представник Фіджі Рату Ісоа Тікока прийняв вибачення.

— Ми глибоко зворушені й прощаємо все, що сталося тоді, — сказав Тікока. — Слава Богу, це непорозуміння залагодили.

На церемонію прийшли тисячі острів"ян. Генерал-губернатор Папуа-Нової Гвінеї Пауліас Матане сказав, що треба зрозуміти, як важко було першим місіонерам. І який неоціненний внесок вони зробили в культуру островів.

Сьогодні 96% жителів Папуа-Нової Гвінеї належать до християнських церков. Найбільше серед них католиків — 27%, решта — члени різних протестантських громад.

Зараз ви читаєте новину «Нащадки людоїдів вибачилися за предків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі