Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2007 17:18

Нащадка Черчилля засудили за наркотики

Праправнукові англійського політика Вінстона Черчилля доведеться провести за ґратами австралійської в"язниці 3 роки. Ніколаса Джейка Бартона, 34 роки, визнали винним у зберіганні наркотиків.

У нього знайшла 25 тис. таблеток екстазі, 25 кг порошку, з якого виготовляють наркотик, і потрібне для цього обладнання. Вартість "знахідки" — $25 млн.

За такий злочин можна отримати максимальний термін ув"язнення — 20 років. Захисником Бартона був його дядько, колишній британський політик, якого також звати Вінстон Черчилль. Пом"якшення покарання пояснили тим, що участь Ніколаса у злочині була опосередкована.

— Мушу відзначити, що, визначаючи міру покарання, я не брала до уваги той факт, що звинувачуваний є нащадком героя двадцятого століття, — заявила суддя Колін Чертеріс.

Ніколас каже, що коли здавав приміщення під склад, то й уявлення не мав, що сприятиме наркобізнесу. До моменту арешту він жив на австралійському курорті Байрон-Бей з дружиною та названою дочкою.

Бартона звільнять під заставу до лютого, аби він провідав свою матір. Арабелла Спенсер Черчилль, правнучка Вінстона Черчилля, хвора на рак. За прогнозами лікарів, вона не доживе й до квітня.

Вінстон Черчилль як британський прем"єр-міністр 1945 року взяв участь у Ялтинській конференції, де СРСР, США та Велика Британія узгодили дії щодо остаточного розгрому фашистської Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Нащадка Черчилля засудили за наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути