пʼятниця, 28 січня 2011 04:30

Народжених у неволі левенят вчать полювати

Автор: фото: Reuters
  Наглядачка зоопарку в Душанбе Зухра Емомова вигулює 18-місячного лева Вадіка
Наглядачка зоопарку в Душанбе Зухра Емомова вигулює 18-місячного лева Вадіка

У зоопарку столиці Таджикистану Душанбе почали тренувати чотирьох 1,5-річних левенят. Працівники розвивають їхні мисливські здібності, аби зробити життя хижаків максимально близьким до природних умов.

— Вирощувати диких тварин у зоопарку важко, — каже наглядачка душанбинського звіринця Зухра Емомова. — Примушуємо рухатися, інакше зажиріють. Найбільше люблю хижаків. Доглядаю за левами, леопардами та тиграми вже понад 15 років.

Зоопарк у Душанбе співпрацює зі світовими організаціями захисту тварин. 2008 року передав ялтинському зоопарку пару левів. Від Американської асоціації звіринців отримав грант на $75 тис. за активну участь у програмі міжнародного обміну тваринами. За виділені кошти відремонтували клітки, спорудили зону для відпочинку.

— П'ять років тому в зоопарку стався нещасний випадок, — розповідає директор закладу Назаралі Сатторов. — Ведмідь відкусив школярці руку. Тоді місцеві учні написали лист працівникам звіринця в американському місті Форт-Вейн, штат Індіана. Там розробили програму посилення безпеки відвідувачів.

Зоопарк у Душанбе працює понад 70 років. 1974-го там тримали більш як тисячу різноманітних представників світової фауни. За це його назвали найкращим зоопарком у Радянському Союзі. Тепер там нараховують до 600 особин.

Зараз ви читаєте новину «Народжених у неволі левенят вчать полювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі