середа, 14 травня 2008 16:56

Найвища будівля встановила новий рекорд

Конструктори найвищої будівлі в світі Бурж Дубай встановили новий рекорд. Будівникам вдалося інсталювати скляні панелі на висоті 512 м. Це 141 поверх хмарочоса.

Торік найвищою будівлею в світі вважався тайванський 508-метровий хмарочос Тайпей.

Бурж Дубай встановив ще кілька рекордів. У хмарочосі найбільше поверхів. До цього рекордсменом була американська будівля Сірс-Тауер у Чикаго зі 110 поверхами. Для будівництва Бурж Дубаю використано рекордну кількість бетонної суміші.

Спорудження хмарочоса почали 2004 року. Протягом тижня зводили 2–3 поверхи. Нині в будівлі завершили 160 поверхів. Її висота сягає 636 м. Будівництво триває. Замовники проекту тримають кінцеву висоту хмарочосу в секреті, щоб якнайдовше утримувати світовий рекорд. Однак відомо, що хмарочос сягне понад 700 м. Цим остаточно встановить рекорд з-поміж будівель зведених людиною. До цього найвищою нежилою спорудою вважалася Варшавська радіомачта заввишки 646 м. Вона впала 1991-го.

За задумом, Бурж Дубай стане "містом у місті". Тут облаштують бульвари, парки, готелі, фонтани, торгові центри. На перших 37 поверхах розмістять готель. Із 45 по 108 — будуть елітні квартири. На 123 і 124 поверхах встановлять оглядові майданчики. Більшість приміщень здаватимуть під офіси.

Хмарочос матиме автономну систему енергозабезпечення і новітню систему кондиціонування. Температура в приміщенні не перевищуватиме +18°С. Власникам квартир та офісів не знадобляться кондиціонери. Це серйозне надбання для Арабських Еміратів. Там температура може сягати +50°С.

Будівництво планують завершити у вересні 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Найвища будівля встановила новий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі