пʼятниця, 11 січня 2008 15:42

Найстарший мер Європи помер від хвилювання

Минулої середи помер 93-річний Ґреґоріо Ґарсія Антоніо, мер іспанського районного центру Синлабахос, що за 120 км від столиці країни Мадрида. У ньому живуть 215 осіб. Чоловік був найстаршим міським головою в Європі.

Того дня у райцентрі проходив урочистий початок зведення місцевого будинку для літніх людей. Було багато високопоставлених гостей. Міський голова заклав перший камінь у фундамент будівлі, а потім із гостями вирушив до приміщення мерії. Там йому і стало зле.

Сеньйорові Антоніо надала першу допомогу заступниця міністра з питань соціального забезпечення Ампаро Валькарсе — лікарка за фахом. Згодом приїхала швидка допомога. Однак медики не змогли врятувати мера. У нього зупинилося серце.

Вдова Ґреґоріо Ґарсія Антоніо каже, що чоловік помер, бо занадто хвилювався через присутність у містечку чиновників високого рівня.

Торік у липні він їздив до Мадрида, де зустрічався з прем"єр-міністром Іспанії Хосе Луїсом Родріґесом Сапатеро. Тоді він попросив гроші на будівництво будинку для літніх людей.

У Ґреґоріо Ґарсія Антоніо п"ять дітей, 13 онуків та два правнуки. Його обрали мером Синлабахоса 2003-го, коли чоловікові було 88 років. За своє життя він також працював ковалем, каменотесом, займався сільським господарством та був профспілковим активістом.

Зараз ви читаєте новину «Найстарший мер Європи помер від хвилювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі