середа, 23 липня 2008 18:08

Найменшому в світі готелеві виповнилося 280 років

Найменший у світі готель "Е"хойзль" розташований у німецькому місті Амберґ у Баварії. Його площа 53 кв. м. На них розмістили номер, у якому є вітальня, кухня, ванна, спальня та підвал. Нещодавно "Е"хойзлеві" виповнилося 280 років.

Готель створили через суворі шлюбні закони, які діяли в Баварії в ХVІІІ ст. Згідно з ними побратися можна було, маючи прописку в місцевому будинку. Тому один із жителів Амберга вирішив побудувати невеличкий дім, який молодята могли б тимчасово винайняти. Звідси й назва готелю — "Е"хойзль", у перекладі з німецької — будинок для молодят або шлюбний.

Із 1868 року в готелі зупинялися, щоб провести шлюбну ніч. Пізніше тут почали святкувати Різдво та Новий Рік, збиратися на дні народження або просто відпочивати в тиші. У січні 2008-го заклад закрили на реставрацію. А нині він знову готовий приймати гостей. Приміщення здають за 195 євро.

"Е"хойзль" побудували вузьким, але високим. Готель 7-поверховий і завширшки 2,5 м. Такі пропорції зробили спеціально, аби зменшити податок на нерухомість. Його вираховували з ширини будинку.

За право називатися найменшим готелем світу з "Е"хойзлем" сперечається однокімнатний котедж у голландському селищі Еенрум. Цей заклад створили 1989 року. Котедж потрапив до Книги рекордів Гіннеса у двох номінаціях. На церемонії відкриття  випили найбільшу у світі пляшку вина Божоле.

Однак номери цих закладів більші за кімнати-капсули, які можна зняти в "Капсула Інн" у японській Осаці. 1979 року дизайнер Кішо Курокава спроектував житлові приміщення площею 2,2 кв. м із плексигласовими стінами. У таких номерах можна було тільки лежати. Винаймали один за 1600 йєн (72 грн). Нині готелі подібного типу популярні. Заклади, в яких є по тисячі капсул, працюють у Куала Лумпурі, Лондоні, Нью-Йорку та Амстердамі.


Зараз ви читаєте новину «Найменшому в світі готелеві виповнилося 280 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі