середа, 02 березня 2011 00:00

Найкращою актрисою назвали вагітну Наталі Портман
6

Наталія Портман стала п’ятою акторкою в історії Голівуду, яка отримувала ”Оскар” в період вагітності
Фото: фото: Reuters/Lucas Jackson
Шеф-кухар Вольфганг Пак (посередині) допомагає офіціантам нести піднос на губернаторський бал, який влаштували після вручення премій. Гостей пригощали закусками із зеленню, копченим лососем та маслинами, обсмаженими на грилі. На десерт роздали п’ять тисяч
У білих сукнях на вручення ”Оскара” прийшли актриси (зліва направо) Менді Мур, Мішель Вільямс та Холлі Беррі. Дизайнери між собою ”охрестили” їх нареченими вечора
Дизайнери розкритикували чорне вбрання кінозірок Хелени Бонем Картер, Аннет Беннінґ і Шерон Стоун
Подібні за кроєм сукні придбали знаменитості (зліва направо) Енн Гетевей, Дженніфер Лоуренс та Сандра Баллок. На червоній доріжці їхні одяганки зливалася з килимом

Чотири "Оскари" цього року отримала історична драма "Король говорить!" англійського режисера 38-річного Тома Гупера. Стрічка  перемогла у номінаціях "Найкращий фільм", "Найкраща режисура", "Найкраща чоловіча роль" і "Найкращий оригінальний сценарій". Бюджет стрічки становить $15 млн. Її ще не показували у багатьох країнах, але вона зібрала у прокаті $237 млн.

"Якщо "Король говорить!" не переможе "Соціальну мережу", сонцю доведеться сходити на заході, — писали американські газети напередодні церемонії. — Академіки мають розставити пріоритети й обрати фільм про становлення монарха, а не трилер про соціальні мережі".

"Король говорить!" — історія сходження на трон короля Великої Британії — Ґеорґа VI.

— Всі знають, що король дуже заїкався, — розповідає режисер фільму на сцені лос-анджелеського театру "Koдак", де 27 лютого вручали нагороду Американської академії кіномистецтв. — Фільм зняли за п'єсою Девіда Сайдлера. Він почав заїкатися, коли під час Другої світової війни розбомбили його будинок. Коли почув про британського короля-заїку, написав про нього твір. Ховав його у шухляді, нікому не давав читати. П'єсу мені принесла його мати. Я почитав і попросив переробити її на сценарій.

50-річному Коліну Ферту, який утілив образ короля, "Оскар" дістався з другої спроби. Торік його номінували за роль у стрічці "Самотній чоловік" Тома Форда.

Премію за найкращу жіночу роль отримала 29-річна Наталі Портман за "Чорного лебедя". Там зіграла балерину, яка мріяла про роль у "Лебединому озері", отримала її, збожеволіла й померла на сцені.

Вагітна акторка прийшла на церемонію у довгій ліловій сукні. Її супроводжував наречений, соліст нью-йоркського балету Бенжамен Мільпьє. Вони познайомились під час постановки танцювальних сцен у фільмі. Портман стала п'ятою акторкою в історії Голлівуду, яка отримувала "Оскара" під час вагітності.

Премію вручають з 1929 року. 2010-го найкращим фільмом визнали "Повелителя бурі" Кетрін Біґелоу. Компанія "Ґуґл" оприлюднила рейтинг популярності цьогорічних номінантів серед українських глядачів. На першому місці — картина "Початок", на другому — "Соціальна мережа". "Король говорить!" українці поставили аж на шосту сходинку.

— "Початок" мав широкий прокат по всій Україні, а "Король говорить!" тільки тиждень тому з'явився у наших кінотеатрах, — пояснює  кінокритик 51-річний Антін Шпилюк. — Мине якийсь час, і ці показники зміняться. На касові збори в Україні вручення "Оскара" не вплине. У західних країнах, де за цим стежать, безумовно, нагорода підігріває інтерес до фільмів-переможців. Цьогорічні перемоги були прогнозовані. Враховуючи поважний вік кіноакадеміків, які присуджують премію, було зрозуміло, що їм більше припаде до смаку історія про британського короля, ніж про молодих студентів із "Соціальної мережі". Як на мене, трохи забагато премій дали стрічці "Король говорить!". Якщо фільм отримав "Оскара" за сценарій і виконання чоловічої ролі, на якій, власне, він і тримається, то за режисеру можна було б і не нагороджувати.

Зараз ви читаєте новину «Найкращою актрисою назвали вагітну Наталі Портман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі