середа, 07 жовтня 2009 18:23

Найбільший гарбуз важить 447,5 кілограма

Автор: фото з сайту www.heute.at
  Австрієць Крістоф Шідер (ліворуч) біля вирощеного ним гарбуза-рекордсмена
Австрієць Крістоф Шідер (ліворуч) біля вирощеного ним гарбуза-рекордсмена

4 жовтня в австрійському місті Гартберґ відбувся конкурс на найбільший гарбуз. У ньому взяли участь фермери з різних країн Європи. Переміг місцевий житель Крістоф Шідер — його гарбуз важив 447,5 кг. Овоч Шідера випередив свого конкурента зі Словенії на 1 кг. Переможець отримав приз — 1,3 тис. євро (15,2 тис. грн. — "ГПУ").

Торік гарбуз-рекордсмен на австрійському конкурсі важив 445 кг. А найбільший гарбуз в Америці виростив Тед Старр. Вага овоча була 693 кг. Фермер отримав за це $9 тис. Ліванець Халіл Семхат виростив найбільшу в світі картоплину вагою 11,3 кг. Її занесли до Книги рекордів Гіннеса. Комітет Книги розглядає лише ті овочі, які виросли природним шляхом — без хімічних добрив.

— У нас категорії "найбільший овоч" немає, але ми приймаємо заявки, якщо їх нам надсилають, — розповідає "ГПУ" керівник проекту "Книга рекордів України" Ігор Підчібій. — Днями повідомили про гриб-дощовик вагою 10 кілограмів. Ми занесемо його у Книгу.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший гарбуз важить 447,5 кілограма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі