пʼятниця, 25 січня 2008 16:59

Найбільший басейн світу має площу вісім гектарів

Автор: фото: REUTERS/Eliseo Fernandez
  У частині басейну під відкритим небом на чилійському курорті Сан Альфонсо дель Мар можна кататися на човнах і катамаранах
У частині басейну під відкритим небом на чилійському курорті Сан Альфонсо дель Мар можна кататися на човнах і катамаранах

Басейн курорту Сан Альфонсо дель Мар у місті Альгарробо на південному узбережжі Чилі — найбільший у світі. Він потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Його довжина — понад тисячу метрів, а площа — 8 га. Це дорівнює території шести тисяч стандартних  басейнів.

Штучна водойма належить тамтешньому біохіміку та бізнесмену Фернандо Фішману. Чоловік особисто працював над розробкою басейну. Він складається з відділень для плавання та резервуара під відкритим небом, де можна покататися на човні чи катамарані.

250 тис. кубічних метрів води для штучного басейну закачують із Тихого океану. Температуру підтримують на рівні +26°С, що на 9 градусів вище, ніж у прибережних водах Чилі. Басейн оснащений новітніми очисними технологіями. Вода тут настільки прозора, що можна бачити дно на глибині 35 м.

В аеропорту канадського міста Ванкувер збудували штучний басейн, де можна почекати на літак. Він розташований у готельному комплексі над сектором міжнародних рейсів. Має три доріжки для плавання. Зі штучної водойми відкривається вид на злітні смуги. Аби пасажири не пропустили рейс, у басейні є монітори з графіком руху літаків.

У столиці Бельгії Брюсселі розташований найглибший басейн світу — "Немо 33". Його глибина — 305 м. Це ідеальне місце для підводного плавання з аквалангом. Тут є підводні печери, проходи і тунелі. Також штучна водойма оснащена пристроями, за допомогою яких можна поповнити запас повітря.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший басейн світу має площу вісім гектарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі