вівторок, 16 жовтня 2007 17:05

Надя Авад Хассанейн 10 років живе на даху багатоповерхівки

Автор: фото: REUTERS / Goran Tomasevic
  55-річна Надя Авад Хассанейн виходить зі свого житла на даху багатоповерхівки в столиці Єгипту Каїрі. Вона не має грошей на квартиру чи власний будинок на землі
55-річна Надя Авад Хассанейн виходить зі свого житла на даху багатоповерхівки в столиці Єгипту Каїрі. Вона не має грошей на квартиру чи власний будинок на землі

55-річна Надя Авад Хассанейн, як і багато жителів столиці Єгипту Каїру, живе в дерев"яній халабуді на даху однієї з багатоповерхівок. Вона переїхала сюди з невеликого містечка 10 років тому. Не змогла знайти роботу, тому всі ці роки живе в саморобному притулку, перекритому старими дошками й іржавими металевими пластинами.

Восени та взимку жінка спить у будці, яка захищає її від вітру, холоду та дощів. Улітку, коли особливо спекотно, ночує під відкритим небом.

33-річний Ашраф Алі усе життя прожив на даху 7-поверхового будинку в центрі міста. Він має дружину та двох дітей.

— Щоб жити тут, ми платимо менше одного долара на місяць. Це набагато краще, ніж спати на брудних та переповнених вулицях, — говорить він.

Найбільше людей переїхало до Каїра в 1970-х роках. Тоді економіка Єгипту розвивалася високими темпами й сотні тисяч людей мігрували до великих міст у надії на краще життя.

Багато мігрантів так і не знайшли роботи, тому змушені жити на дахах. Деякі облаштували саморобні туалети, водостічні труби й навіть ванни. Та більшість із них залишається без проточної води та належних санітарних умов. Мешканці носять воду з міста або від  сусідів знизу.

Колишній директор Національного центру з дослідження питань будівництва та житла говорить, що близько половини 17-мільйонного населення Каїра живе у не придатних для цього місцях.

Зараз ви читаєте новину «Надя Авад Хассанейн 10 років живе на даху багатоповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі