понеділок, 14 травня 2007 18:41

На знак любові діти помили ноги своїм матерям

Автор: фото: REUTERS/China Daily
  Вихованці дитячого садочка китайського міста Хангджоу мили ноги своїм матерям. Так вони показували любов та повагу до старших на День матері
Вихованці дитячого садочка китайського міста Хангджоу мили ноги своїм матерям. Так вони показували любов та повагу до старших на День матері

Цього року в Китаї вперше офіційно святкували День матері. У другу неділю травня в країні його відзначають вже давно. Тепер же свято потрапило до переліку державних. Китайці перейняли традицію, яка давно існує у Великій Британії та США, бо в країні до старшого покоління ставляться з особливою шаною.

Напередодні свята молодь розкупила всі гвоздики у крамницях та на ринках. Ці квіти вважаються у Китаї уособлення материнської любові. Кому не дісталося живих гвоздик — майстрували їх із паперу.

Європейські листівки та фабричні штучні квіти у Піднебесній не користуються попитом. Китайці люблять створювати подарунки для близьких своїми руками.

До святкування залучили навіть найменших. У дитячому садку міста Хангджоу на сході Китаю вони мили ноги своїм матерям, щоби показати свою вдячність та любов.

В університетах та коледжах країни збирали гроші для бідних жінок. Цю акцію хочуть зробити щорічною.

Традиція поздоровляти матерів навесні походить із Давньої Греції. Там у квітні-травні проходили містерії, під час яких греки молилися богині Кібелі, праматері всього на Землі.

У середньовіччі свято занепало. Відновили його в середині ХІХ століття у Великій Британії. Потім американська феміністка Джуліа Вард Хоув запропонувала відзначати День матері й у США. Його святкують за місячним календарем, не прив"язуючи до певної дати.

Зараз ви читаєте новину «На знак любові діти помили ноги своїм матерям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі