четвер, 31 травня 2007 20:52

На вулицях Неаполя зібралося 15 тисяч тонн сміття

— Як у середні віки, — скаржаться жителі італійського Неаполя. Два тижні в місті не вивозять сміття. На вулицях його зібралося понад 15 тис. тонн. Подекуди машини не можуть проїхати.

Щоб хоч трохи розчистити територію, місцеві почали палити відходи. Місто наповнилося димом. Крім того, через спеку у смітті розводяться бактерії. Це може спровокувати спалахи інфекційних захворювань. Неаполь опинився на межі санітарної катастрофи.

Обурені неапольці збираються перед міською мерією. Однак чиновники не можуть вирішити проблему, бо сміття просто нікуди вивозити. Усі звалища переповнені. Найбільше з них — Вілларікку — закрили 26 травня.

Неаполь перестають відвідувати туристи. Їх не приваблюють навіть численні історичні пам"ятки чи вулкан Везувій.

Відкривати нові звалища в місті ніде. За законом, вони мають бути на значній відстані від культурних пам"яток. Ті ж у Неаполі ледь не на кожному кроці.

Проти відкриття смітників виступає й місцева мафія. Вона контролює нелегальні звалища. Жителі платять гроші, щоб вивезти сміття.

Нині італійський уряд веде перемовини з Румунією. Остання ніби погоджується утилізувати відходи на своїй території. За тонну сміття румуни братимуть по $200.

Проблеми з відходами в Неаполі виникають не вперше. Раніше відходи відправляли до інших частин країни — Ломбардії та Пулії, а також до Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «На вулицях Неаполя зібралося 15 тисяч тонн сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі