вівторок, 06 листопада 2007 18:11

На своє 100-річчя Пеґґі МакАльпайн літала на параплані

Автор: фото: reuters
  100-річна Пеґґі МакАльпайн летить на параплані з вершини гори П’ять Пальців на Кіпрі
100-річна Пеґґі МакАльпайн летить на параплані з вершини гори П’ять Пальців на Кіпрі

Британська пенсіонерка Пеґґі МакАльпайн із міста Стірлінґ, що в Шотландії, відзначила свій сотий день народження польотом на параплані. 30 жовтня вона з інструктором полетіла з гори П"ять Пальців на Кіпрі. Нині вона претендуватиме на звання найстарішої парапланеристки світу.

— Це було чудово. За кілька років я з радістю зроблю це ще раз. Дам шанс комусь побити мій рекорд, — сказала вона 30 особам, які спостерігали за її стрибком. — Якщо ніхто не захоче, в день свого 105-річчя я полечу знову.

Коли Пеґґі було 80, вона стрибнула з мосту зі страховкою. А на сторічний ювілей вирішила вигадати щось нове. Коли після 15-хвилинного польоту іменинниця повернулася на землю, один із родичів заграв для неї на волинці. Він виконував пісню "Хоробрий шотландець". Із днем народження МакАльпайн привітала телеграмою королева Великої Британії Єлизавета ІІ.

За життя Пеґґі правили п"ять монархів і 26 прем"єр-міністрів.

50 років жінка пропрацювала бухгалтером. У неї є дві доньки, чотири онука та два правнуки. Вони були із бабусею перед святковим польотом.

Зараз ви читаєте новину «На своє 100-річчя Пеґґі МакАльпайн літала на параплані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі