середа, 21 листопада 2007 17:27

На п"яти словах короля заробили два мільйони

На п"яти словах короля заробили два мільйони

Коли король Іспанії Хуан Карлос, 69 років, під час міжнародного саміту в столиці Чилі Сантьяґо попросив 53-річного лідера Венесуели Уґо Чавеса стулити пельку, він навряд чи думав, що його слова стануть міжнародним хітом.

На саміті в Чилі Чавес не давав висловитися прем"єр-міністрові Іспанії Хосе Луїсу Родріґесу Сапатеро. Король не витримав і сказав Чавесу: "Чому б тобі не стулити пельку?". При цьому монарх звернувся до нього на "ти", а не на "ви". Після того король вийшов із зали засідань.

Ролик із цією сценою показали багато телевізійних каналів, він швидко потрапив до Інтернету. Завдяки висловлюванню монарха запрацювала індустрія. Нині по всьому світу продають рінґтони для мобільних телефонів із цими словами, футболки та зошити з написом "Чому б тобі не стулити пельку".

Рінґтон, наприклад, уже загрузили понад 500 тис. осіб. Вони заплатили за це близько $2 млн. Щоб уникнути проблем із авторськими правами на фразу, її озвучує актор.

В Інтернеті з"явилося понад 700 пародій на цей епізод. Наприклад, ролик фірми спортивного одягу "Найк" за участю бразильського футболіста Рональдіньйо закінчується словами: "Хуґо, зроби це. Просто стули пельку".

Братів Пенья, які володіють невеличкою фірмою з виготовлення футболок із логотипами, завалили замовленнями на одяг із фотографією та реплікою короля. Зазвичай Пенья за рік виготовляють близько 800 екземплярів. Нині їм надходить до тисячі запитів щотижня.

Зараз ви читаєте новину «На п"яти словах короля заробили два мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі