середа, 28 листопада 2007 17:38

На Островах Розаріо доглядають черепах

Автор: фото: reuters/Fredy Builes
  Після реабілітаційного періоду на колумбійських Островах Розаріо морську черепаху відпускають у море
Після реабілітаційного періоду на колумбійських Островах Розаріо морську черепаху відпускають у море

На колумбійських Островах Розаріо, що за 30 км від міста Картахена, відкрили заповідник, де лікують черепах. Там працюють волонтери зі всього світу.

На Островах Розаріо рептилії проводять ціле літо й початок осені. Тут вони відкладають яйця. Їм забезпечують майже королівський догляд. Найменші забруднення панцира прибирають м"якими ганчірками. Восени черепах відпускають у вільне плавання. За час роботи заповідника таким чином доглядали близько двох тисяч рептилій.

У світі щороку тисячі черепах гинуть у риболовецьких сітях. Ще більше страждають від хижих риб та нафтових плям. Через це популяція черепах за двадцять років зменшилася на 40%.

Кілька років тому уряд Колумбії відкрив на Островах Розаріо Національний парк. На його базі діє океанаріум, де туристи можуть спостерігати за морським життям. Кораловий риф поблизу островів щороку привертає увагу тисяч аквалангістів. Це місце, де живе багато морських створінь, особливо черепах. Деякі з островів навіть назвали на їхню честь. Наприклад, тут є острови Незграбна черепаха та Самотня черепаха.

Зараз ви читаєте новину «На Островах Розаріо доглядають черепах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі