пʼятниця, 25 липня 2008 17:56

На організацію "Євробачення-2009" у Москві витратять $20–30 млн

Пісенний конкурс "Євробачення-2009" проведуть у Москві. На організацію витратять $20–30 млн.

Заявку на проведення конкурсу подавали й інші російські міста, зокрема Санкт-Петербург і Сочі. Однак в уряді Росії вирішили, що найбільш підготовленим місцем для проведення конкурсу є московський спортивний комплекс "Олімпійський".

— Якщо врахувати рівень підготовки об"єктів, розвиток інфраструктури та можливість мінімізувати збитки, то очевидно, що конкурс "Євробачення-2009" слід проводити в Москві, — заявив днями прем"єр-міністр країни Володимир Путін, 55 років.

Спорткомплекс "Олімпійський" розрахований на 25 тис. глядачів. Конкурс триватиме впродовж тижня в травні наступного року.

Росія завоювала право провести "Євробачення" завдяки перемозі російського співака Діми Білана на минулому конкурсі в сербському місті Белград. Окрім іноземних туристів, до Москви завітає 2 тис. журналістів. Ще майже 100 млн глядачів спостерігатимуть за дійством по телебаченню.

Україну на "Євробаченні" наступного року хоче представляти дует Потап і Настя Каменських. Як зізнаються співаки, коли їм торік пропонували поїхати на конкурс від Росії, вони відмовилися.

50-те ювілейне "Євробачення-2005" проходило в Києві. Тоді на організацію та проведення заходу Національна телекомпанія України витратила близько $11 млн. До столиці приїхали майже 100 тис. туристів та іноземних журналістів.

Зараз ви читаєте новину «На організацію "Євробачення-2009" у Москві витратять $20–30 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі