середа, 26 березня 2008 17:24

На Олімпійські ігри в Китаї не вистачає унітазів

У Китаї завершується підготовка до проведення літніх Олімпійських ігор. Найближчим часом організаційний комітет має встановити 500 тис. унітазів. Вони повинні замінити традиційні азіатські туалети без сидінь.

Олімпійський комітет отримав уже майже 30 скарг щодо відсутності звичайних для європейців зручностей в основних місцях проведення ігор. Організатори запевнили, що унітази з сидіннями обов"язково встановлять в основних місцях змагань — поблизу Національного стадіону "Пташине гніздо" на 91 тис. місць, у головному басейні "Водяний куб" та в Національному критому стадіоні.

Над створенням "Пташиного гнізда" працювало близько сотні архітекторів із китайського науково-дослідного інституту та швейцарського бюро "Херцог де Мерон". Стадіон вартістю $423 млн будували китайські робітники. Біля "Гнізда" також відкриють Алею слави. Переможці Олімпійських ігор-2008 залишать на ній відбитки рук.

Для проведення змагань із водних видів спорту в Пекіні побудували басейн "Водний куб". Для його створення китайські архітектори розробили екологічний план.

Будівля "Куба" зроблена з надувних комірок, укритих  тефлоновою плівкою. Хімічний склад поверхні басейну дозволятиме збирати сонячну енергію й акумулювати її в спеціальних батареях. Ця енергія піде на обігрівання й освітлення "Куба" під час змагань. Через жолоби на даху будівлі дощова вода потраплятиме до фільтрів, а з них — до басейну. Таким чином, запевняють автори проекту, вода буде екологічно чистою.

Найближчим часом у Пекіні завершать будівництво 13 додаткових ліній метро, автострад та парковок. Загалом китайський уряд витратить майже $40 млрд на облаштування 37 об"єктів для проведення Олімпійських ігор, 31 з них буде в Пекіні.

Зараз ви читаєте новину «На Олімпійські ігри в Китаї не вистачає унітазів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі