неділя, 04 березня 2007 16:12

На "Марше несогласных" заарештували 113 людей

Правоохоронці Санкт-Петербурга до "Маршу несогласных"  готувалися заздалегідь. В Італії закупили нові водометні машини, у найближчих відділках міліції звільнили місця для затриманих. Чотири станції метро хотіли закрити. Із "профілактичними розмовами" омонівці приходили додому до організаторів.

Демонстрація відбулася в суботу. Пройтися по Невському проспекту зібралося, за різними даними, від 500 до 3000 осіб. Це були націонал-більшовики, разом зі своїм лідером 63-річним Едуардом Лімоновим. Вийшли також представники "Авангарду червоної молоді", із Сергієм Удальцовим. Із промовою від політичного об"єднання "Інша Росія" виступив шахіст 43-річний Гаррі Каспаров.

На Невському демонстранти зупинили автомобільний рух. Почали стихійний мітинг. Серед іншого вимагали пом"якшення виборчого законодавства, звільнення політв"язнів, заборону підвищення комунальних тарифів.

ОМОНівці не дозволяли розгортати прапори та масово заарештовували учасників ходи. Представників правоохоронних органів було 8500.

Телевізійні камери правда встигли зафіксувати транспарант із написом "Сталін, Берія, ГУЛАГ!" На відео показали також, як нацболи спалили портрет Путіна.

Разом із демонстрантами до міліцейської машини потрапили  Лімонов та Удальцов. Першого збираються судити, про другого поки що нічого не відомо.

Розігнали марш близько другої дня.

— Нічого, головне — люди побачили, що влада їх боїться, — підсумував після акції Каспаров.

Зараз ви читаєте новину «На "Марше несогласных" заарештували 113 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі