неділя, 24 червня 2007 15:57

На кінних перегонах випили 150 тисяч пляшок шампанського

Автор: фото: REUTERS/Alessia Pierdomenico
  У четвер на королівських перегонах у Великій Британії був конкурс на кращий жіночий капелюшок
У четвер на королівських перегонах у Великій Британії був конкурс на кращий жіночий капелюшок

З 20 по 24 червня в англійському місті Аскот відбуваються королівські кінні перегони. У Великій Британії це світська подія року.

У 1711-му перший забіг коней тут улаштувала королева Анна. Перегони досі перебувають під монаршим патронатом. 81-річна королева Єлизавета не пропускає жодного забігу. Під час змагань вона щодня очолює процесію, яка прямує з Віндзорського замку до Аскота.

Дивитися кінні перегони з королівської ложі можна тільки за особистим запрошенням королеви. У ложі діє суворий дрес-код. На дамі обов"язково має бути капелюшок. Їй не можна з"являтися в ложі у вбранні з відкритими плечима або колінами. З 1970 року дозволений брючний костюм.

Джентльмени одягають чорний або сірий фрак, сірі штани, сорочку з високим коміром, однотонну краватку й циліндр.

Порушників етикету просять покинути королівську трибуну. Виняток роблять для військових та іноземців. Першим дозволяють носити мундир, другим — національний одяг.

У четвер на перегонах вручають найпрестижнішу нагороду переможцеві змагань серед коней-чотириліток — Золотий кубок. Однак останніми роками ця подія відійшла на другий план. Адже у четвер в Аскоті також проходить Жіночий день і конкурс на кращий капелюшок. Цій події журналісти приділяють більше уваги, ніж спортивним змаганням. Букмекери навіть приймають ставки на колір капелюшка тієї чи іншої відомої дами.

Раніше на кінні перегони дивилася тільки аристократи. Іменне запрошення передавали від батька до сина. Тепер спостерігати забіги не з королівської ложі може будь-хто. Треба лише заплатити 530 фунтів (приблизно 5300 грн).

За чотири дні гості Аскота випивають 150 тис. пляшок шампанського, з"їдають 2,5 т осетрини, 7,5 тис. лобстерів і 5 т полуниці.

Зараз ви читаєте новину «На кінних перегонах випили 150 тисяч пляшок шампанського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі