понеділок, 22 жовтня 2007 19:00

На Філіппінах знайшли "летючу лисицю"

Американські біологи з Канзасу рік тому прибули на Філіппіни досліджувати місцеву флору. На самому початку експедиції провідник у джунглях описав їм незвичайну тварину.

— Він казав, що бачив у лісі лисицю, яка вміє літати. Потім запитав мене, як називається цей вид. Я ввічливо натякнув, що такої істоти не існує в природі, — каже біолог Джейк   Есельстін. — Пізніше мені довелося вибачитися перед філіппінцем за невір"я. Я не зрозумів, що він говорить про дуже рідкісний вид летючої миші.

За рік біологи вивчили свою ділянку філіппінських джунглів уздовж і впоперек. Тому дуже здивувалися, коли до них у тенета потрапила невідома їм тварина, вигляд якої збігався з описом провідника. Вона мала морду лисиці з яскравим рудим хутром і білими смугами на щелепах, а ще крила.

Після тривалих суперечок учені віднесли істоту до розряду фруктових кажанів. Найближчі його родичі живуть в Індонезії за 1200 км від джунглів, де працювали біологи.  Раніше вважалося, що на Філіппінах немає фруктових кажанів, які разюче подібні до лисиці.

— Це змушує нас замислитися, скільки видів тварин ми ще не знаємо — і тут, на Філіппінах, і загалом у світі. Розмаїття природи ще довго дивуватиме нас, — каже Есельстін.

Зараз ви читаєте новину «На Філіппінах знайшли "летючу лисицю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі