вівторок, 04 червня 2019 00:35

На Дунаї затонуло судно з пасажирами

29 травня в угорському Буда­пешті на річці Дунай затонув прогулянковий катер "Русалка". На борту були 35 людей — 33 туристи з Південної Кореї віком від 6 до 70 років і двоє членів екіпажу. Семеро людей загинули, ще сімох удалося врятувати. 21 людина вважається зниклою безвісти.

Катер стояв на якорі навпроти будівлі угорського парламенту, у нього врізалося судно "Вікінг Сигін". Від удару "Русалка" перекинулася.

— Корабель перевернувся за секунди, коли на нас налетіло інше судно. Усіх, хто був на палубі, викинуло у холодну воду, — каже 32-річна Юн. — А ті, хто перебував у кабіні під палубою, напевно, не змогли втекти.

Рівень Дунаю піднявся через дощі, що тривають із початку травня. Це спричинило посилення течії на річці. Рятувальну операцію впродовж доби проводили 200 дайверів і медичні працівники. Температура води не перевищувала +10°C.

Капітана круїзного теплохода, що зіткнувся з прогулянковим катером, заарештували на місяць. Ним засоби масової інформації називають 64-річного Юрія Ц. з Одеси. Кримінальну справу відкрили про недбальство під час руху на воді, що призвело до масових жертв. Виявили докази, що вказували на особисту відповідальність капітана. Він заперечує провину і не вважає, що порушив правила.

Катер "Русалка" побудували 70 років тому в Херсоні. Моторне пасажирське судно розраховане на 45 пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «На Дунаї затонуло судно з пасажирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі