пʼятниця, 11 липня 2008 18:21

На час Олімпіади заборонять собаче м"ясо

У столиці Китаю Пекіні на час проведення літніх Олімпійських ігор заборонять подавати в ресторанах собаче м"ясо. У китайській столиці є 112 ліцензованих закладів, які пропонують своїм клієнтам таку страву. Будь-який із них штрафуватимуть за порушення заборони. Табу на собаче м"ясо ввели на вимогу європейських організацій із захисту прав тварин.

Правило не поширюється на аптеки. Там можна буде вільно придбати собаче м"ясо — в китайській народній медицині воно вважається одним із найкращих засобів від підвищеного тиску.

Собак зазвичай вирощують на сільських фермах так само, як іншу свійську худобу. Годують рисом і м"ясом із вітамінними домішками. Тварину забивають, коли вона набирає вагу від 8 до 10 кг.

М"ясо собак є делікатесом. Коштує майже на третину дорожче, ніж свинина або яловичина. Китайці вважають, що суп із собачого м"яса зігріває взимку і є профілактичним засобом проти грипу та застуди. Також уважається, що страви з нього є особливо корисними для чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «На час Олімпіади заборонять собаче м"ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі