четвер, 25 вересня 2008 17:19

М"ясники втратили роботу

Один із найбільших американських інвестиційних банків "Леман" минулого тижня повідомив про своє банкрутство. Без роботи лишилися тисячі співробітників банку в США та Великій Британії. Разом із ними прибуток утратили м"ясники, офіціанти та кухарі.

— Коли люди втрачають роботу, вони перестають ходити в ресторани, — каже лондонський м"ясник Тревор Челсі. Він постачав продукти для ресторанів у ділових кварталах британської столиці. — Люди вже кілька днів виносять свої особисті речі із приміщення банку. Якщо вони не повернуться, нам теж буде нелегко.

Банк був одним із головних гравців американської компанії. За приблизними підрахунками він коштував $640 млрд. Це в 20 разів більше за бюджет України минулого року. Через банкрутство "Леману" ціни на акції компаній, з якими банк співпрацював, різко впали. Такий обвал акцій нагадав економістам про крах 24 жовтня 1929 року. Із нього в США почалася чотирирічна фінансова криза.

Кандидат у президенти США Джон МакКейн заявив, що призупиняє свою передвиборну кампанію, поки ситуація не стабілізується. Хоче особисто взяти участь у розробці антикризових законів. Закликав зробити це і свого суперника Барака Обаму. Той відповів, що кампанію не зупинить, але фінансовим колапсом займеться. Адже кандидат на найвищу посаду в країні має робити багато справ одночасно.

Зараз ви читаєте новину «М"ясники втратили роботу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі