вівторок, 30 вересня 2008 17:34

Морквяні автомати установлять у латвійських школах

За наказом латвійського міністерства здоров"я у школах установлять автомати із продажу моркви. У навчальних закладах країни заборонено продавати шкідливі для здоров"я солодощі. Тому, вважають у міністерстві, морквяні автомати позитивно вплинуть на раціон учнів.

Одна автоматна порція моркви становить 90 г. Можливо, згодом встановлять автомати із продажу редису. Вартість пакетика буде інакшою в різних містах та селищах країни.

У листопаді 2006 року в школах заборонили продавати лимонад, чіпси, квас та жувальні гумки. У перелік заборонених продуктів входять напої із вмістом барвників, кока-кола та пепсі. Заборона вживати кока-колу викликала обурення в американців.

Нещодавно овочеві автомати з"явилися в Японії. У них продають моркву, капусту та редис. За ціною продукти не дорожчі, ніж у супермаркетах, — у середньому 500 ієн за кг (25 гривень). Картоплю збувають із маркуванням "екзотичний овоч". Вона коштує утричі більше.

Зараз ви читаєте новину «Морквяні автомати установлять у латвійських школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі