четвер, 20 листопада 2008 16:47

Моргуліс зустрічався з чотирма президентами

  Майкл Моргуліс виїхав з України до Америки майже 40 років тому
Майкл Моргуліс виїхав з України до Америки майже 40 років тому

Михайло (Майкл) Моргуліс, професор Вермонтського університету, радник конгресмена США. Народився в Україні, нині — громадянин Америки. У Штатах став автором нової духовно-політичної концепції "Духовна дипломатія". Понад 20 років тому відкрив в Америці перше в світі слов"янське євангельське видавництво, що випустило в перекладі на російську мову книги 116 християнських авторів, загальним накладом понад 15 млн екземплярів.

Виховав доньку Валерію й двох синів Зі та Ніка. Валерія стала американською зіркою, героїнею телесеріалу "Швидка допомога". Знімалась у фільмах із Бредом Піттом.

Пане Майкл, за кого ви голосували, за Обаму чи МакКейна?

— Я — ні за кого. Під час виборів в Америці був у В"єтнамі. Передбачаю одне — після Обами Америка лишиться країною з тією ж назвою — США, але це вже буде інша країна. Приміром, я вдячний пані Хіларі Клінтон за те, що вона колись познайомила мене із матір"ю Терезою.

Що таке "Духовна дипломатія"?

— Це позитивне вирішення конфліктів між країнами за допомогою духовних цінностей.

Я виступав в Американському Конгресі та Гельсінській комісії і говорив: "Якщо вам не подобається Лукашенко, не любіть його. Він не ангел. І Буш не ангел. І Путін не ангел. Ніхто з нас не ангел, і ми не живемо в раю. Потрібно любити народ, який втратив у Другій світовій війні кожного четвертого".

Із чотирьох президентів Америки, з якими в мене були бесіди, мені більш за все сподобався Рональд Рейган. Його мати була доброю християнкою. Коли Рейгана поранили, він сказав людям, які схилилися над ним: "Чому ви всі тут, а хто ж лишився в лавці?"(мав на увазі Білий дім. — "ГПУ").

Майкл Моргуліс чекає на своїх друзів 22 листопада на концерті в колишньому Жовтневому палаці в Києві. Вхід вільний. У концерті візьмуть участь співак Ріджинальд Діл, один із найулюбленіших артистів Обами, корейська вокальна група "Солодка вода" та балет "Небесні фарби". На урочистостях будуть поет Борис Олійник, композитори Ігор Поклад та Юрій Рибчинський.

Зараз ви читаєте новину «Моргуліс зустрічався з чотирма президентами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі