середа, 12 грудня 2007 17:43

Між двома Кореями почали ходити поїзди

Цього вівторка вперше за 56 років потяг регулярного сполучення перетнув кордон між Північною та Південною Кореями.

12 вантажних вагонів перевозитимуть сировину й готові товари з півдня до північнокорейського промислового регіону Кесон. Там розташоване підприємство, яке збудували на інвестиції Південної Кореї. До цього вантажі перевозили машинами.

Регулярне залізничне сполучення між Північною та Південною Кореями є першим вагомим досягненням переговорів між лідерами двох держав, які пройшли в жовтні цього року. Тоді північнокорейський лідер Кім Чен Ір, 65 років, та президент Південної Кореї Но Му Хен, 61 рік, підписали угоду про відновлення дружніх стосунків.

Після війни у 1950–1953 роках між двома Кореями не було укладено мир. Тому формально дві країни перебувають у стані війни. Між державами закритий кордон, потяги припинили перетинати його з 1951 року.

Перша зустріч лідерів Південної та Північної Корей відбулася 2000 року, але поліпшити стосунки між державами вдалося лише під час саміту 2007 року.

Зараз ви читаєте новину «Між двома Кореями почали ходити поїзди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі