пʼятниця, 23 листопада 2007 17:32

"Міс протипіхотна міна" отримає протез ноги

  Одна з учасниць конкурсу Ана Діого, 32 роки, не працює, має 3 дітей.  Підірвалася на міні 1984 року
Одна з учасниць конкурсу Ана Діого, 32 роки, не працює, має 3 дітей. Підірвалася на міні 1984 року

30-річний норвезький митець Мортен Траавік організував конкурс краси для жінок із Анголи, які стали жертвами протипіхотних мін. У змаганні беруть участь 10 жінок віком від 19 до 33 років. Усі вони втратили ногу, наступивши на міну в різних регіонах країни. Вони змагаються за приз — протез від однієї з провідних ортопедичних клінік Норвегії.

Фінал конкурсу пройде в квітні наступного року в Анголі. В травні цього року в одній із галерей столиці Норвегії Осло відбулася виставка фотографій учасниць конкурсу. Також їхні знімки розмістили в Інтернеті. Таким чином кожен може проголосувати за улюблену конкурсантку. Підсумки інтернет-голосування вплинуть на кінцевий результат змагання.

Щоб знайти учасниць для конкурсу, Траавік подорожував  віддаленими містечками та селищами Анголи. Багато жінок відмовилися від участі, бо не повірили норвежцю. Ті, що погодилися, отримували по $200 щодня. Також їм подарували одяг із фотосесій.

Митець цією акцією хоче привернути увагу до країни, де за 23 роки війни понад 2 млн. людей стали жертвами протипіхотних мін.

— Я вважаю, що це найстрашніша зброя у світі. Ти йдеш полем і раптом підриваєшся на міні. Ніколи не знаєш, коли й де це станеться, — говорить Мортен Траавік.

Гроші на проведення конкурсу виділила влада Анголи. Західні благодійні організації не підтримали ініціативи Траавіка. Назвали конкурс "парадом потвор".

Надалі Мортен Траавік планує організувати подібне змагання в Камбоджі. Він мріє, щоб до 2015 року конкурс "Міс протипіхотна міна" проходив на світовому рівні.

Зараз ви читаєте новину «"Міс протипіхотна міна" отримає протез ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі