середа, 04 червня 2008 16:32

Міра Тхангараджі виносила першу в світі дитину в яєчнику

  Майбутня мати могла в будь-який момент померти від розриву яєчника
Майбутня мати могла в будь-який момент померти від розриву яєчника

34-річна Міра Тхангараджі з північно-австралійського міста Дарвін виносила першу в світі дитину в яєчнику. Майбутня мати могла в будь-який момент померти від його розриву. Проте змогла виносити плід 38 тижнів.

— При позаматковій вагітності в жінки протягом перших тижнів виникає сильний біль і кровотечі, — каже лікар Ендрю Міллер, який оперував Тхангараджі. — Тоді роблять аборт. У Міри не виявили такої патології.

Нормальне запліднення відбувається в матковій трубі. Після цього зародок потрапляє в порожнину матки. При позаматковій вагітності дитина розвивається в черевній порожнині, яєчнику, маткових трубах або в шийці матки. Яєчникова вагітність найнебезпечніша для життя матері. Вона зустрічається в одному з 40 тис. випадків.

Про те, що плід Міри Тхангараджі розвивається у правому яєчнику, лікарі дізналися лише під час кесаревого розтину. Перед тим на ультразвукових дослідженнях бачили велику пухлину. Пізніше збиралися видалити її. Однак під час пологів виявилося, що то не пухлина, а матка.

— Це неймовірно. Яєчник настільки розтягнувся, що був майже прозорим. Через тонку оболонку можна було побачити обличчя дитини і навіть її волосся, — розповідає Міллер.

Дівчинка народилася здоровою. Батьки назвали її Дургою, що в перекладі з індійської означає "богиня". Дурга — друга дитина в родині Тхангараджі. Немовля має 6-річну сестру Гаятрі.

Зараз ви читаєте новину «Міра Тхангараджі виносила першу в світі дитину в яєчнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі