понеділок, 14 квітня 2008 17:01

Міністром оборони Іспанії стала вагітна жінка

Уперше в історії Іспанії міністром оборони стала жінка — 37-річна Карме Чакон. Її призначення стало несподіванкою і через те, що вона на сьомому місяці вагітності.

Чакон народилася 13 березня 1971 року в Барселоні. Закінчила барселонський університет за спеціальністю право і продовжила навчання в Канаді, отримала звання професора. Зараз викладає конституційне право. У попередньому уряді вона була міністром житла.

Чакон стала однією з дев"яти жінок, які ввійшли до складу нового уряду на чолі з Хосе Луісом Сапатеро. Уперше в історії країни серед 17 міністрів більше жінок, ніж чоловіків. Соціаліст Сапатеро, який переміг на виборах місяць тому, удруге став прем"єр-міністром. У суботу він прийняв присягу і затвердив склад нового уряду.

Чотири роки тому Сапатеро ухвалив закон, що передбачає присутність жінок у всіх державних структурах нарівні з чоловіками. Тоді в уряді була однакова кількість жінок і чоловіків. Прем"єр створив Міністерство рівноправ"я, що в суботу очолила наймолодша міністр в історії країни 31-річна Бібіана Аідо.

Зараз ви читаєте новину «Міністром оборони Іспанії стала вагітна жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі