середа, 28 березня 2012 06:45

Міністр порадив заткнутися батькові вбитого терориста

Міністр порадив заткнутися батькові вбитого терориста
Ален Жюппе. Фото: Lenta.ru

Подати позов до суду на Францію за вбивство сина хоче батько 23-річного Мохамеда Мераха, француза алжирського походження. За минулі два тижні він убив сімох людей, з них трьох дітей. Мохамеда застрелили спецназівці після двох днів облоги його квартири.

— Я винайму найкращих адвокатів, навіть якщо решту життя мені доведеться працювати лише, щоб заплатити їм, — говорить Мохамед-Бенадель Мерах-старший.

Він живе в Алжирі. Туди перевезуть для поховання і тіло "убивці на скутері", винного у бійні в єврейській школі міста Тулуза та розстрілі трьох французьких солдатів.

— Якби я був батьком такого монстра, я заткнувся би від сорому, —  коментує заяву старшого Мераха міністр закордонних справ Ален Жюппе.

Як виявилося, Мохамед Мерах планував ще одну атаку на військових. Усі свої вбивства знімав на камеру. За день перед тим, як поліція оточила його у квартирі, надіслав карту пам'яті з відео у французьке відділення арабомовного телеканалу "Аль-Джазіра". На відео, вбиваючи солдатів і дітей, Мерах кричить "Аллах акбар!" та "Ви вбивали моїх братів і сестер, а я вб'ю вас!". Поліцейські підозрюють, що вбивця мав помічників. Затримали його брата Абделькадера. Той каже, до дій Мохамеда непричетний.

— Очевидно, що навколо братів Мерах існувала група підтримки з кількох осіб. Тому зараз перевіряємо їхні телефони і комп'ютери, — розповідають у поліції.

Тулузький убивця жив з матір'ю, двома братами й двома сестрами. Раніше працював на автозаводі. Мав 15 приводів у поліцію, зокрема за крадіжки й порушення правил дорожнього руху. Кілька разів відсидів короткі терміни у в'язниці. Їздив до Афганістану, Пакистану та Палестини. Під час облоги, сказав поліцейським, що він член терористичної організації "Аль-Каїда".

Зараз ви читаєте новину «Міністр порадив заткнутися батькові вбитого терориста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі