понеділок, 20 жовтня 2008 16:31

Міністерська кішка проїхала 150 тисяч кілометрів

Колишній міністр оборони Хорватії Берислав Ронцевич використовував службовий автомобіль у власних цілях. На службовій автівці до нього в резиденцію в Загребі возили його домашню кішку.

Періодично Берислав Ронцевич наказував своїм підлеглим привозити до нього його домашню улюбленицю. Кішка жила разом з усією родиною колишнього міністра в місті Осьєк. Тварину привозили на вихідні. Щоразу кішка долала 260-кілометрову відстань між містами. За чотири роки, доки Ронцевич був міністром оборони, кішка проїхала 150 тис. км. Міністра звинуватили у зловживанні владою. Йому доведеться оплатити вартість поїздок своєї улюблениці.

2001 року колишньому президентові США Біллу Клінтону довелося відшкодовувати вартість подарунків, які він отримав як офіційна особа. За американськими законами, такі сувеніри президент собі залишити не може. Тому Клінтону довелося заплатити за клюшки для гольфу, які подарував йому актор Джек Ніколсон, боксерські рукавиці від Сільвестра Сталлоне, колекцію зі ста відеокасет від Стівена Спілберґа. Ці та інші сувеніри особливо припали Клінтону до душі. Йому довелося віддати за них у державну скарбницю $25 тис.

Зараз ви читаєте новину «Міністерська кішка проїхала 150 тисяч кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі