четвер, 21 жовтня 2021 06:25

Мільйонера засудили довічно

Американського мільйонера 78‑річного Роберта Дерста засудили довічно за вбивство найкращої подруги Сьюзен Берман. Вирок оголосили в понеділок у Каліфорнії.

55‑річну Берман знайшли застреленою у власному будинку 2000‑го. Прокуратура вважає, що Дерст налякався, що Сьюзен розповість про зникнення його дружини 1982‑го. 29‑річна Кетлін навчалася в медичному коледжі. Мала стати педіатром. У прокуратурі підозрюють, що Роберт убив дружину, а Берман допомогла приховати злочин і збиралася розповісти поліції подробиці. Але доказів не мають.

На першому допиті Дерст заявив, що його ДНК є на місці злочину, бо знайшов тіло. Не став викликати поліцію, бо не повірили б, що він непричетний. Також зізнався, що написав листа поліцейським про труп із адресою вбитої. Доти 20 років це заперечував. Берман вистрелили в потилицю. Замок у дверях не зламали. Безладу в будинку не було. Убивцю впустила сама.

2001‑го знайшли розчленоване тіло сусіда Дерста в Техасі Моріса Блека. Роберт заявив, що убив чоловіка з необережності. Налякався, що його засудять, порубав і скинув тіло в затоку. Присяжні тоді його виправдали. Зараз вважають, що Блек дізнався справжнє ім'я Дерста. Мільйонер тоді переховувався від поліції. Але повторно за той самий злочин не судять.

2015 року про Дерста вийшов документальний мінісеріал "Прокляття". Після завершення зйомок Роберт вийшов у туалет. Не помітив, що з нього не зняли мікрофон.

— Що я, чорт забирай, зробив? Та вбив їх усіх, звичайно, — сказав до себе.

Коли вийшов цей епізод, Дерста затримали. Розслідування тривало шість років.

— Ми розкрили цей злочин завдяки зізнанню Дерста у фільмі, — говорить головний прокурор Джон Льюїн. — Допомогли свідчення режисерів і журналістів. Інакше адвокати заявили б, що зізнання змонтовано. Захист намагався переконати нас, що Дерст — старий кволий чоловік. Розповідали, як він лікувався від раку й пересувається в інвалідному візку. Але він добре тримався на допитах. Думаю, маємо справу з нарцисичним психопатом. На одному допиті заявив, що мусив обирати між своїм життям і убитими.

Після оголошення вироку Дерста госпіталізували. Його підключили до апарата штучної вентиляції легень.

Роберт Дерст успадкував імперію нерухомості. Компанією керує його брат Дуґлас. Під час свідчень у суді заявив, що Роберт із задоволенням убив би і його.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонера засудили довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі