понеділок, 23 лютого 2009 18:05

"Мільйонер із нетрів" став кращим фільмом року

Автор: фото: reuters/Lucas Jackson
  Британський режисер Денні Бойл разом із дітьми — виконавцями ролей у фільмі ”Мільйонер із нетрів”
Британський режисер Денні Бойл разом із дітьми — виконавцями ролей у фільмі ”Мільйонер із нетрів”

В американському місті Лос-Анджелес завершилася 81-ша церемонія вручення кінонагород "Оскар". Найкращим фільмом 2008-го визнали роботу британського режисера Денні Бойла "Мільйонер із нетрів". У стрічці йдеться про індійського неписьменного жебрака, який переміг у передачі "Стань мільйонером" завдяки своєму життєвому досвіду.

Цьогорічна оскарівська церемонія була скромнішою за попередні. Через фінансову кризу від рекламних блоків під час трансляції відмовилися кілька великих фірм. Серед них — американський автомобільний концерн "Дженерал Моторз" та французька косметична компанія "Л"Ореаль". Щороку спонсори дарували запрошеним на вручення акторам коштовні подарунки. Зазвичай це були ювелірні прикраси та подорожі на модні курорти. Цього разу розщедрилися на пилососи та біжутерію.

Аудиторія шоу скоротилася на кілька мільйонів глядачів. Кінокритики переконані: це тому, що церемонії стали нецікавими та передбачуваними.

Захід вів австралійський актор Х"ю Джекмен, 40 років. Зірка фільмів "Ван Хелсінґ", "Люди Ікс", "Австралія" тощо перевдягався у героїв номінованих стрічок. Нагороди найкращим акторам австралієць вручав в образі старого діда зі стрічки "Загадкова історія Бенджаміна Баттона".

"Оскара" за найкращі ролі отримали Кейт Вінслет, Пенелопа Крус, Шон Пенн та Хіт Леджер. Нагороду за останнього одержувала його родина. Актор помер торік у січні від передозування ліків. Йому було 28.

У номінації "найкращий фільм іноземною мовою" перемогла японська стрічка "Небіжчики". Вона розповідає про безробітного композитора, який пішов працювати у морг.

Зараз ви читаєте новину «"Мільйонер із нетрів" став кращим фільмом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі